قیمت قهوه اسپشیالیتی
قهوه اسپشیالیتی برای مدت طولانی ، به یک شکل وجود داشته است. ما تمایل داریم که قهوه اسپشیالیتی را به عنوان یک روند جدید فکر کنیم ، اما حتی تا اوایل دهه 1900 ، مشتری هایی مانند هتل Du Crillon در پاریس مشخص کردند که قهوه آنها از میکروهای منتخب در مزارع خاص خریداری می شود.
نام قهوه | قیمت قهوه اسپشیالیتی (هر کیلوگرم) | قیمت قهوه اسپشیالیتی عمده |
قیمت قهوه اسپشیالیتی گیشا ویلج | 1065000 | 900000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی هانی اکوادور | 937000 | 830000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی ووش ووش | 1230000 | 990000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی السالوادور | 2260000 | 2100000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی سیدامو G2 | 674000 | 580000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی کوچره | 1400000 | 1100000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی اورجین سیدامو | 924000 | 820000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی یرگاچف | 1075000 | 938000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی گوجی | 1177000 | 810000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی نارینو | 854000 | 730000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی هویلا | 888000 | 750000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی ماراگو | 1200000 | 1030000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی کنیا AAA | 885000 | 790000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی هانی چالا | 777000 | 700000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی میکس | 722000 | 599000 |
قیمت قهوه اسپشیالیتی بدون کافئین | 1084000 | 945000 |
اصطلاح "قهوه اسپشیالیتی" برای اولین بار در دهه 1970 در ژورنال تجارت چای و خرید قهوه ، تنها چند سال پس از افتتاح اولین فروشگاه Starbucks استفاده شد. با تشکر از فروشگاه هایی مانند Starbucks و Peet ، قهوه از یک تجربه راحت و مدرن به یک تجربه خاص رفت. از آن زمان ، پیشرفت در فناوری کشاورزی ، رست کردن و دم کردن قهوه اسپشیالیتی و افزایش تقاضا برای قهوه با کیفیت بالا و قیمت قهوه مناسب ، قهوه اسپشیالیتی را در دست دوستداران قهوه در سراسر جهان قرار داده است.
آسیاب قهوه اسپشیالیتی
قهوه سبز از طریق بازرسی بصری و کاپینگ درجه بندی می شود. بازرسی بصری شامل گرفتن نمونه 350 گرمی از دانه های قهوه سبز و شمارش دانه های معیوب است. نقص ها می تواند اولیه (مانند دانه سیاه، دانه ترش) یا ثانویه (مثلا دانه شکسته) باشد. برای اینکه یک قهوه به عنوان "ویژه" واجد شرایط باشد، باید عیب اولیه صفر و کمتر از پنج عیب ثانویه داشته باشد.
کاپینگ شامل برشته کردن قهوه و دم کردن آن به سادگی با آب داغ است و به مهارت چشنده تکیه می کند تا به هر یک از ویژگی های قهوه مانند اسیدیته، بدن، طعم و عطر امتیاز بدهد.
محل پرورش قهوه اسپشیالیتی
اکثر کشورهای تولید کننده قهوه تجاری، به استثنای برخی موارد، مقدار کمی قهوه اسپشیالیتی تولید می کنند. قهوه کشورهایی مانند اتیوپی، کنیا و کلمبیا مترادف با قهوه اسپشیالیتی هستند. با این حال، بسیاری از کشورهای کمتر شناخته شده در حال تلاش برای تولید برخی از بهترین قهوه اسپشیالیتی در جهان هستند. به عنوان مثال، پاناما در سالهای اخیر از طریق کشاورزان با تحصیلات عالی، تمرکز بر افزایش تنوع زیستی و مجموعهای از اقلیمهای کوچک متنوع، به لطف اندازه کوچک و تأثیرات دو اقیانوس اطراف، نامی برای خود دست و پا کرده است.
در ایالات متحده، قهوه اسپشیالیتی در سراسر کشور در حال گسترش است، زیرا شرکت های قهوه اسپشیالیتی مانند Stumptown و Blue Bottle به اندازه همتایان تجاری خود شناخته شده اند. مصرف روزانه قهوه اسپشیالیتی در آمریکا از 9 درصد در سال 1999 به 34 درصد در سال 2014 رسیده است.
در همین حال، در بریتانیا، گزارش اخیر آلگرا پیشبینی میکند که بازار قهوه اسپشیالیتی با رشد سالانه 13 درصدی، بالاتر از 10 درصدی که برای کل بازار قهوه پیشبینی میشود، تعیین شده است. نتیجه محبوبیت روزافزون قهوه اسپشیالیتی در زنجیرههای خیابانی منعکس میشود، زیرا استارباکس و کاستا همچنان قهوههای تک منشا محدود را در تضاد کامل با برشتههای فوقتاریک یا ترکیبات با محتوای روبوستا بالا معرفی میکنند. گزارش آلگرا همچنین دو برابر شدن 1400 کافی شاپ اسپشیالیتی فعلی تا سال 2020 و نرخ رشد سالانه 17 درصدی برای بازار قهوه اسپشیالیتی برشته شده بریتانیا را پیش بینی کرد.
طعم قهوه اسپشیالیتی
در مقایسه با قهوهنوشهای سنتی، کسانی که قهوه اسپشیالیتی مینوشند احتمال بیشتری دارد که بگویند قهوهشان طعمدار (51%)، و شیرین (14%) بوده است، که نشاندهنده تنوع گستردهتر گزینهها (و فرصتهای نوآوری) در این زیر شاخه است.
علیرغم اینکه به طور کلی محبوب ترین سطح برشته است، دانه های بو داده متوسط در میان مصرف کنندگان قهوه اسپشیالیتیی کمتر برجسته هستند: 43٪ ادعا می کنند دانه های قهوه آنها "متوسط بو داده" است در مقابل 60٪ در میان قهوه خورهای سنتی.
قهوهنوشهای اسپشیالیتی در مقایسه با قهوهنوشهای سنتی، بهترتیب با 2.8 و 2.6 میانگین تعداد فنجانهای قهوه در روز، قهوهنوشان کمی سنگینتر هستند.